Pomorskie Forum Eksploracyjne

Poszukiwacze skarbów są dla nas niczym... niczym bracia! ;)
Dzisiaj jest 21 sty 2017, 18:24

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
Post: 08 wrz 2015, 08:16 

Rejestracja: 08 wrz 2015, 08:11
Posty: 1
Witam, czy jest możliwość przeniesienia tego na tableta bądź smartfona z androidem ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 25 lis 2015, 10:36 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 paź 2015, 14:26
Posty: 27
A czy jest możliwość włączenia zabudowań w Google earth aby porównać jakie domostwa istnieją a te które są w Messtischblattach.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 26 lis 2015, 09:09 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 paź 2015, 14:26
Posty: 27
Przepraszam iż piszę sam z sobą ale już znalazłem trzeba wcisnąć przycisk z napisem satelitarne. Ale mam druga niewiadomą a właściwie dwie.

1. Jak wyciągnąć współrzędne tego miejsca co nas interesuje.

2. Jak później można z tego skorzystać w terenie nawigacja lub telefon z gps tak żeby mapka była i na niej pokazywało gdzie jesteśmy.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 26 lis 2015, 13:06 
admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 wrz 2010, 01:56
Posty: 2343
Na dole (jak na załączonym wycinku) okienka Earth google wyświetla Ci szerokość i długość geograficzną aktualnej lokalizacji kursora/strzałki na mapie. Możesz później wprowadzi tę lokalizację do GPS udając się w plener.


Załączniki:
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG [ 477.93 KiB | Przeglądany 3222 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 18 mar 2016, 14:11 

Rejestracja: 18 mar 2016, 14:08
Posty: 1
Ktos wie dlaczego plik KML nie działa w mobilnej wersji Google Earth na androidzie? albo czy ktos wie jak odpalic to na androidzie tak zeby działała lokalizacja GPS ?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 14 paź 2016, 19:01 

Rejestracja: 15 paź 2007, 19:32
Posty: 40
Lokalizacja: Gdańsk
Czy u was ładują się Messtischblatty czy tylko u mnie przestały się ładować?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 14 paź 2016, 19:18 
admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 wrz 2010, 01:56
Posty: 2343
Faktycznie ładuje się coś koślawo nakładka na EG. Kilka minut i dopiero arkusze się pojawiły - "rozmyte", natomiast zamki.pl ładuje się od kilku minut i nic :|... Ale się w końcu załadowały i działa

po ok. 15 minutach nakładka na EG załadowała się :D


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 14 paź 2016, 19:50 

Rejestracja: 07 cze 2008, 12:44
Posty: 165
U mnie wchodzi bez problemu


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group