Pomorskie Forum Eksploracyjne

Poszukiwacze skarbów są dla nas niczym... niczym bracia! ;)
Dzisiaj jest 20 sty 2017, 22:59

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Post: 13 wrz 2012, 19:21 

Rejestracja: 06 sty 2008, 18:02
Posty: 758
dobra robota


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 01 paź 2012, 23:56 

Rejestracja: 17 lut 2011, 18:43
Posty: 19
Witam.
Wygasły hostingi, na których przetrzymywane były pliki graficzne dla Google Earth. Jak będę miał trochę czasu to poszukam jakiegoś rozwiązania na stałe, póki co działa wersja dla Google Maps.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 02 paź 2012, 09:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 cze 2011, 06:22
Posty: 203
Lokalizacja: Olsztyn
I to jest dobra wiadomość :) Google Earth jest wygodniejsze, bo można nanosić własne punkty z GPS, teren robi się "klarowniejszy".


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 17 gru 2012, 20:12 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lip 2009, 18:46
Posty: 30
Lokalizacja: Kętrzyn
Czy zdjęcia satelitarne są zmieniane co jakiś czas,niektóre obszary są robione w zimie i trochę mnie to wkurza bo jest problem z identyfikacją niektórych miejsc.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 17 gru 2012, 20:17 
admin
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 wrz 2010, 01:56
Posty: 2342
Zdjęcia są faktycznie aktualizowane. Możesz korzystać zamiennie z
http://mapy.geoportal.gov.pl/imap/


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 16 lut 2013, 12:23 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 16 lip 2009, 18:46
Posty: 30
Lokalizacja: Kętrzyn
Nie wiem czy coś wcisnąłem czy coś zmienili :? nie wyświetla mi się ikonka po prawej stronie :x ta od zmiany zdjęć satelitarnych...pomoże ktoś.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 18 lut 2013, 09:09 

Rejestracja: 18 lut 2013, 08:57
Posty: 1
witam

program google earth przestał dogrywać mapy messtischblatt - niektóre są dograne, niektóre częściowo reszta wcale
w przeglądarce wszystko działa czyli serwer przesyła dane

Czy u Was też nie działa?? mapy które jeszcze w zeszłym tygodniu działały teraz już nie??


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 18 lut 2013, 16:38 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 gru 2011, 00:26
Posty: 605
Lokalizacja: Stolp
u mnie także nie działają, kiedy robię zbliżenie wszystko staje się rozmazane...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 18 lut 2013, 18:21 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 wrz 2009, 11:10
Posty: 691
Lokalizacja: TAM
Lipa.... do niedawno działało :evil:


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 18 lut 2013, 20:05 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 gru 2011, 00:26
Posty: 605
Lokalizacja: Stolp
dzisiaj działa, dopiero sprawdziłem...


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 01 maja 2013, 16:11 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 02 kwie 2009, 17:42
Posty: 25
Lokalizacja: Elbing/Pott-Cowle-Straße
U mnie nie działa, są zwykłe google maps, z mapą lub satelitą, nie ma nakładki Messtischblatt. :(


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 01 maja 2013, 18:56 

Rejestracja: 06 sty 2008, 18:02
Posty: 758
Działa tylko nie powiększajcie na maksa.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 04 lip 2013, 18:38 

Rejestracja: 17 lut 2011, 18:43
Posty: 19
Niniejszym wersja messtischblatt dla google earth wróciła. Jest już w ostatecznym miejscu z dużym zapasem objętości, więc nie powinny już się przytrafiać żadne przygody.


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 04 lip 2013, 19:08 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lip 2009, 17:26
Posty: 1612
Lokalizacja: Gdina-Dętowo
Ja nie widzę możliwości włączenia nakładki. Może coś łopatologicznie, gdzie kliknąć :D


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 04 lip 2013, 19:32 

Rejestracja: 17 lut 2011, 18:43
Posty: 19
Linki są w pierwszym poście tego wątku :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 04 lip 2013, 19:36 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 lip 2009, 17:26
Posty: 1612
Lokalizacja: Gdina-Dętowo
Pierwszego nie mogę otworzyć, bo coś tam, ale drugi link ,,zamki i inne,, działa, wystarczy. :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 07 lip 2013, 18:01 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 cze 2011, 06:22
Posty: 203
Lokalizacja: Olsztyn
Działa i to w dużej rozdzielczości. Znów jest fajnie :)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 06 lut 2014, 12:14 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 gru 2009, 17:04
Posty: 145
Lokalizacja: Elbląg
A ja mam pytanie do was. Ostatnio zakupilam maly ladny zgrabny tablecik z gpsem i netem. Zainstalowalam google earht, orworzylam z linku mapę, ale za cholerę nie mogę znaleźć opcji (paska) przezroczystości. Ktoś ma jakiś pomysl?


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 06 lut 2014, 12:48 

Rejestracja: 07 cze 2008, 12:44
Posty: 165
w pasku pomiędzy okienkiem miejsca a okienkiem warstwy masz paseczek narzędziowy, pierwsza od lewej jest lupa, druga od lewej jest przezroczystośc, jak to klikniesz pojawi sie suwak


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Post: 07 lut 2014, 16:48 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 14 gru 2009, 17:04
Posty: 145
Lokalizacja: Elbląg
No wlasnie w wersji na androida nie maokienka warstwy, nieco różni sie od wersji komputerowej. Nic to. Będę szukać dalej. :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
Odpowiedz z cytatem  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group